NAGYOBB STABILITÁS, TÖBB SZABADIDŐ!

CÉLOK ELÉRÉSE EGY CÉGBEN

Egy korábbi cikkben már leírtam Neked (Célok Kitűzése Egy Cégben), hogy pontosan hogyan tűzz ki célokat céges szinten. Most viszont a másik oldalát, a célok elérését szeretném Neked megmutatni. Mivel elérni egy célt a feladat nagyobb része, ezért érdemes végig olvasni ezt a cikket.

Egy igencsak bonyolult, összetett és nehéz tétel a célok elérése. Alapvetően, ha van róla megértésed, hogy miért így kell csinálni, akkor egy idő után gyerekjáték lesz.

Ideális kép

Ideális szó jelentése - Tökéletes; az összes elképzelhető eszményi jellemzővel hiánytalanul rendelkező.

Az előző cikkben részletesen írtam erről. Itt nem szeretném kibontani: CÉLOK KITŰZÉSE EGY CÉGBEN Kattints

A lényeg, hogy le kell írni a célt, mint ideális képet, tökéletesen kidolgozva.

Cél meghatározása

Amiért ez fontos, hogy ha valaki ránéz az ideális képre, akkor ne kelljen végig olvasni akár 5-6 oldalt, hanem röviden tudja, hogy pontosan mi a cél. Azaz, mi az egész ideális kép célja.

Ez lehet, hogy például ez: ”1 milliárd Ft feletti árbevételt elérni.” - vagy akármi. Az ideális képben pedig nyilván hosszan van kibontva.

Értékes Végtermék meghatározása

Értékes Végtermék jelentése – egy olyan termék/szolgáltatás, ami már nem igényel további foglalkozást és el lehet cserélni akármilyen értékes dologra (akár pénzre).

Néhány esetben furcsa lesz, viszont feltétlen ez is szükséges ahhoz, hogy egy célt meg tudjunk valósítani. Tudnunk kell, hogy mi lesz az eredmény, ahova eljutunk.

Például: ”Az értékes végtermék: egy 1 milliárd Ft árbevételű cég igazgatója vagyok.”

Jelenlegi helyzet

Na, ez egyszerű. Rá kell nézni az ideális képre, majd pedig egyszerűen rá kell nézni a jelenlegi helyzetre.

Itt a feladatod, hogy leírd, mi az, ami most van. Mi az, ami most létezik. Mindezt azért kell, hogy a következő lépéseket meg tudd csinálni.

Tervek

Terv szó jelentése - Megvalósítási vágy, gondolatban elrendezett cselekvési sorrend, eredményre, alkotás megvalósítására irányuló elgondolás.

Dolgozd ki, hogy pontosan milyen tervekkel fogod ezt elérni!

Lehet, hogy kell hozzá 20 terv, de lehet, hogy csak 3.

Terv lehet, hogy bevezetsz egy új terméket, vagy akár, hogy felveszel még további munkatársakat.

A terv az, ami az ideális kép és a jelenlegi helyzet közötti hidat jelképezi, amivel az ideálishoz tudsz eljutni!

Program

Program szó jelentése – Lépések sora, amikkel egy tervet el lehet végezni.

Itt már igencsak a ”Csináld!” részhez értünk. Itt a hangsúly azon van, hogy a feladat el legyen végezve, el legyen készítve.

A programokat úgy kell elképzelni, mint például fel kell adni álláshirdetést, interjúztatni kell, el kell dönteni, ki lenne a legjobb munkatársnak, stb.

Ezek kicsike utasítások, amiket valakinek el kell végeznie.

Projekt

Projekt szó jelentése – Lépések sorozata, amivel egy programot végre tudunk hajtani.

Igazság szerint nem minden esetben fontos ezt használni, viszont ha tényleg nagyon alapos és nagyon precíz akarsz lenni, illetve szeretnéd, hogy minden munka el legyen végezve, akkor muszáj lesz használni. Ahogy a jelentésében is látod, ez a programnak a jobban lebontott kis része.

 

Mint például, hogy menj be a HR-be, dolgozz ki velük egy álláshirdetést, add fel az újságba, stb. Így egy programot meg lehet valósítani egyszerűen.

Felelősök

A legfontosabb rész még csak most jön. Add ki utasításba a feladatot! Ne legyen kétség, hogy ki csinálja azt, mikor csinálja. Legyen meg pontos utasításban, hogy ezt meg ezt ekkora és így kell elvégezni. Majd pedig számon is lehet kérni.

Így sokkal hatékonyabb tudsz lenni és sokkal stabilabb is lehet a céged.

Még lehetne részletezni, hogy pontosan hogyan kell ezt csinálni, de talán így is elég nehéz lesz kivitelezned.

Próbáld ki, és ha működik, alkalmazd!

 

Remélem tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

 

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünket A JÓ VEZETŐ-RŐL ITT!

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

AKKOR IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, ami utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb a cége és hogyan lehet több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

"A DMA Vállalati térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a vállalati térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához."

ILLÉS GÁBOR - VÖRSAS KFT. - TULAJDONOS

Névtelen terv (68).png

ÉRDEKEL, HOGYAN KEZELD A MUNKATÁRSAIDAT, AMIKOR NEM TARTJÁK A SZAVUKAT, VAGY NEM VÉGZIK EL A FELADATUKAT?

IRATKOZZ FEL AZ ONLINE MAGAZINUNKRA, ÉS TANULJ GYAKORLATI VEZETŐI ESZKÖZÖKET, MELYEKET EGYBŐL ALKALMAZNI TUDSZ A CÉGEDBEN!

HAVI 10.000+ OLVASÓ

HAVI 8 ÜZLETI CIKK

DÍJMENTES FELIRATKOZÁS

Iratkozz fel kötelezettségmentesen, és amilyen gyorsan feliratkoztál, olyan gyorsan le is tudsz iratkozni, ha úgy érzed!

DMA LOGO 1.1.png

3508 Miskolc, Csabavezér út 27.