A rövid távú célok elérése egészen jól működött, de a hosszú távú célok nem igazán akartak megvalósulni. Arra jöttem rá, hogy ez azért volt mert mindent én akartam megcsinálni és úgy nem tudtam a céget építeni, hogy közben folyamatosan benne voltam minden apró folyamatban. A legnagyobb gondom az volt, hogy a kollégák túl sokszor jöttek oda hozzám olyan problémákkal amiknek a megoldását elmagyarázni túl sok időt emésztett fel. Olyan is volt, hogy kitaláltuk a megoldást egy adott dologra, de mire újra szembe jött már nem emlékeztünk rá. Arról nem is beszélve, amikor új munkatárs érkezett és mankó nélkül a nulláról kellett neki többször is mindent elmagyarázni. Ezeknek a folyamatoknak a rendbe tételéhez kaptam megoldási javaslatot a DMA-tól amit továbbító lapnak neveznek, így növelni tudtam a hatékonyságot és munkaidőt spóroltam meg.

 Ma már értem, hogy a továbbító lapra azért van szükség mivel az embereknek szét van szórva a figyelme teljesen és ez az egyszerű megoldás kizár minden hiba lehetőséget és hiányosságot. Ezt hosszú évek kutatása és tapasztalata alapján rakta össze a DMA, azt megállapítva hogyha nem ebbe az irányba megyünk akkor fölöslegesen túl sok idő megy el.

Hiába vettem fel új munkatársakat valahogy túl sok időt emésztett fel a felvételük, mert rengeteg kis feladaton kellett végigmenni és sokszor előfordult, hogy jónéhány lépés kimaradt belőle. Akár a tűzvédelmi oktatás vagy a könyvelő tájékoztatása vagy egyáltalán ismertetni vele a cég céljait irányelveit ezért amire munkába állt volna kicsit sok pénzembe került.

Összeírtuk hogy egy új munkatárs felvétele hány kis részfeladatot érint. Úgy rendszereztük hogy sorba raktuk a feladatokat az elejétől a végéig. Írtunk mellé felelősségi pozíciókat és nem neveket mert a pozíción változhatnak az emberek. Raktunk hozzá még két rublikát a dátumnak és a névnek.

A, Először is összeraktuk az állásinterjú menetét.

B, A továbbító lap közepére be kellett iktatni egy úgy nevezett ellenörző listát - másnéven check listát - amely segíti a személyzeti vezető munkáját úgy, hogy az új munkatársnak nyitott mappába pontosan mi kell. A továbbító lapon a meglévő dolgokat folyamatosan pipálnia kell a legvégén pedig aláírni elkerülve azt, hogy bármi is kimaradjon.

C, Az utolsó rész a legfontosabb mert csak akkor lehet belőle hatékony munkatárs hogyha érti és elfogadja az irányelveket és az alap munkatársi képzést elvégezte.

Továbbító lapokat az egyes munkakörök konkrét feladataira is csináltunk. Ez azért volt lényeges, mert így azonnal pénzt tud termelni a munkatárs nem kell hónapokat várni arra, hogy teljesen betanuljon. Egy feladatra ezt csak egyszer kell megcsinálni és onnantól kezdve bárki is veszi a kezébe sokkal hamarabb átlátja és megérti a folyamatot. Gyakorlatilag ezzel a módszerrel bármilyen nehézkes feladatot könnyedén ki lehet simítani mivel átlátható rendszereket kapunk.

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

AKKOR IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, ami utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb a cége és hogyan lehet több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

"A DMA Vállalati térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a vállalati térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához."

ILLÉS GÁBOR - VÖRSAS KFT. - TULAJDONOS

PRÓBÁLD KI AZ ONLINE ÜZLETI AKADÉMIÁT DÍJMENTESEN!

VÁLLALATI ETIKA HASZNÁLATA

EMBEREK KEZELÉSE

 

A CÉGED STABILIZÁLÁSA A VÁLTOZÁSOK ELLENÉRE

DMA LOGO 1.1.png

3508 Miskolc, Csabavezér út 27.