Egy munkavállaló és egy vezető mindig máshogy látja erre a kérdésre a válasz, mert a témának teljesen a két másik felén vannak. Kell-e a vezetőnek szabadidő? Esetleg túl sok is a szabadideje, és többet kellene dolgoznia? Legyen hatékonyabb az időmenedzsmentje? Egy szó, mint száz, mennyi ideje legyen egy vezetőnek?

Először is azzal kell kezdenünk, hogy mit is értünk a vezető, illetve a szabadidő alatt.

 

Vezető szó jelentése:

Csoportot irányító személy, aki összehangolja, megszervezi egy csoport közös célját megvalósító tevékenységeket.

Tehát a vezető nem az, aki megcsinálja a feladatot, hanem aki végigköveti azokat. Ha azt érzed, hogy vezető vagy és mindent Neked kell megcsinánod, befejezned, akkor már régen rossz úton vagy.

 

Szabadidő szó jelentése:

Amikor nem foglalkozunk munkával, és amely időszakot pihenésre, szórakozásra stb. használhatunk.

Tehát, amikor a vezető nem dolgozik, kizárólag azt nevezzük szabadidőnek. Lehet, hogy valaki nagyon-nagyon szereti a szakmáját, de akkor sem a szakmájának az űzése a szabadidő, hanem maximum abban az irányítás, a vezetés. De sajnos ez nagyon ritka.

Kell-e több szabadidő egy vezetőnek?

 

Általában azt találjuk, hogy a vezetők kimerültek, nincsen semennyi idejük, és a legrosszabb esetekben még sok pénz sem keresnek. Eléggé rossz helyzetben vannak.

Mindent Ők csinálnak meg a munkatársak helyett, illetve ha valamit a munkatárs nem old meg, akkor lehet, hogy még jól le is hordja Őket.

Sajnos biztos látod, hogy ez nem célravezető és a munkatársak elkezdenek elvándorolni, új munkahelyet keresni, a vezetőnek még kevesebb ideje lesz és stresszelni is fog rendesen.

 

Alapvetően, amit kell látni, hogy egy vezető az, aki a hátán hordja a céget. Ő az, aki miatt elkészülnek a munkák és miatta halad a cég úgy, ahogy.

Lehet ez a vezető akár más ember, akár Te is. Teljesen lényegtelen. Egyetlen ami számít, hogy a vezető igenis megérdemli azt, hogy legyen szabadideje.

Muszáj lennie, hiszen ha nincsen, akkor a cég elkezd lefelé menni a leejtőn, és onnan már nehezen van csak visszaút.

Hogyan lehet egy vezetőnek több ideje?

 

Hát igenis egy vezetőnek kell arra szánnia időt, hogy fejlődjön, tanuljon, fejlessze a cégét. Amikor egy vezető elkezd fejleszteni, fejlődni, akkor kell bele tennie egy kis időt abba, hogy megtanuljon új dolgokat, csak sajnos néha azzal nem számolnak, hogy ezt 1000-szeresen fogja visszanyerni a cég, illetve mindenki a cégben.

Kezd el fejleszteni a vállalkozásod. Ezzel tudsz rengeteg szabadidő felszabadítani a cégedből és így tudsz kijönni a cégedből és nem még jobban befelé menni.

 

Igenis megérdemled, hogy legyen több szabadidőd! Ahogy írtam is, miattad megy a cég, miattad működik és miattad jutott el oda, ahol most is tart. Megérdemled a nagyobb stabilitást és a több szabadidőt is!

Úgyhogy ne habozz!

Kezdj el fejleszteni!

 

Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

 

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünket a HATÉKONY IDŐGAZDÁLKODÁS-RÓL ITT!

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

AKKOR IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, ami utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb a cége és hogyan lehet több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

"A DMA Vállalati térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a vállalati térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához."

ILLÉS GÁBOR - VÖRSAS KFT. - TULAJDONOS

KÍVÁNCSI VAGY, HOGY MIÉRT OLVASSA 10.000 CÉGVEZETŐ AZ ÜZLETI CIKKEINKET HETI 2 ALKALOMMAL?

Ezt mondták az olvasók:

,,Azonnal használható tudást kapok, amivel stabilabb lesz a cégem, és időt takarítok meg.''

Iratkozz fel kockázatmentesen az Online Magazinra, és kerülj közelebb a stabilitáshoz!

(Amilyen gyorsan feliratkoztál, olyan gyorsan tudsz leiratkozni is, bármikor!)

Azért kérünk el tőled ennyi adatot, mert most díjmentesen egy Vállalati Térképet is ki fogunk Neked postázni!

DIENES MANAGEMENT ACADEMY

3508 Miskolc, Futó u. 74.